Total Body Irradiation (TBI)

Total Body Irradiation is een complexe behandeling. Het goed positioneren en de bewegingen van de patiënt maken het vaak tijdrovend. Om de setup van de patiënt gemakkelijker te maken en bewegingen te volgen heeft Theraview een Image Guided Radiotherapy (IGRT) imager ontwikkeld. Deze verrijdbare imager is onderdeel van de Theraview portfolio en is op dit moment het enige TBI product in zijn soort. Door Intrafraction Monitoring, in de vorm van een live video, worden er hoge kwaliteit megavoltage (MV) beelden gemaakt en niet langer één foto dat slechts een moment opname is.  De video-opnamen kunnen worden gestopt en weer worden herstart om zo rekening te houden met veranderingen in de positie van de patiënt. Er is daardoor niet nodig om de hele patiënt setup weer opnieuw te doen. Dit levert een aanzienlijk grotere efficiëntie, snellere resultaten en een betere behandelingskwaliteit op bij total body irradiation behandelingen.

Geïnteresseerd in een gratis demo of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Focus op nauwkeurigheid, efficiëntie en veiligheid

Gedurende de behandeling moet men er zeker dat de patiënt op de juiste manier is gepositioneerd en dat dosis overeenkomt met het behandelplan. De setup verificatie software van Theraview helpt om automatisch de positie van de patiënt of die van de compensator/blocker te corrigeren.  Matching tools controleren de anatomie van de patiënt voortdurend op beweging met een nauwkeurigheid van minder dan een millimeter.

Gedurende de behandeling is, Intrafraction Monitoring en live video actief.  Tijdens de behandeling worden er elke seconden beelden verkregen om zo de positie van de patiënt en de positie van de compensator/ blocker te verifiëren. Een kleurgecodeerde afbeelding toont de verschillen tussen de huidige positie van de patiënt en de positie aan het begin. Deze vergelijking wordt ondersteund door een klinisch audio-alarm. Deze is hoorbaar wanneer het verschil de vooraf bepaalde grens overschrijdt. De behandeling kan handmatig worden gestopt en voortgezet op basis van realtime (software) feedback.

Voordelen

  • Verbeterde patiënt setup
  • Real-time (intrafraction) monitoring gedurende de gehele behandeling
  • Verificatie met sub-millimeter precisie
  • Reduceert de behandeltijd
  • Het apparaat is verrijdbaar en kan dus gemakkelijk worden verplaatst naar een andere behandelruimte

Technische specificaties

TBI-Datasheet.pdf

TBI uitgelegd