CNERGY Go – Patiëntidentificatie

Betrouwbare patiëntidentificatie is cruciaal bij radiotherapie. Elke radiotherapiepatiënt is anders, de behandeling kan enorm variëren in termen van dosering en locatie op het lichaam. Het is daarom essentieel dat elke patiënt correct wordt geïdentificeerd. De controles worden nu meestal handmatig gedaan, bijvoorbeeld door de geboortedatum van de patiënt te controleren of met behulp van een foto van de patiënt. Deze methoden zijn foutgevoelig, omdat de controles niet zijn geïntegreerd in de workflow. Hierdoor is er geen 100% garantie dat de stappen altijd worden uitgevoerd. Samen met een van de radiotherapiecentra in Nederland heeft Cablon Medical een stap voorwaarts gemaakt door een handpalmscan te ontwikkelen die gekoppeld is aan het R&V-systeem en de versneller.

Key features:

  • De versneller start de bestraling niet voordat er een positieve match tot stand is gekomen
  • Volledig geïntegreerd in de bestaande workflow van radiotherapiecentra
  • Optionele wachtkamermodule voor patiëntbegeleiding en -aanwezigheid
  • Snel, niet-invasief en zeer nauwkeurig (FAR <0,00001%)¹

Benefits:

  • Voorkomt behandeling van de verkeerde patiënt
  • Geen extra workload
  • Stelt een organisatie in staat om gegevens bij te houden voor naleving van wettelijke voorschriften
  • Bruikbaar voor elke patiënt

Biometrische patiëntidentificatie methoden vergeleken

Na uitgebreid onderzoek is er gekozen voor een speciale scanner om het vaatbed te meten. Het identificeert de patiënt door het unieke handpalm aderprofiel. Het bloedvatpatroon is voor elk uniek persoon en kan met zeer hoge nauwkeurigheid worden geïdentificeerd (FAR <0,00001%).¹
CNERGY Go! kan een patiënt binnen een seconde verifiëren, zelfs patiënten die chemotherapie ondergaan en patiënten die een gezichtsmasker dragen. Het werkt contactloos waardoor bijv. vochtige handen of vervorming door overmatige druk geen problemen vormen. Dit is belangrijk, aangezien patiëntidentificatie vele malen per dag wordt uitgevoerd.

¹ https://www.fujitsu.com/us/imagesgig5/Fujitsu_DS-F-Pro_103017.pdf

Hoe werkt CNERGY Go! patiëntidentificatie?

1. Registratie
Tijdens de eerste afspraak worden beide handen gescand en opgeslagen als geëncrypte code in het systeem dat onafscheidelijk is verbonden met de patiënt.

2. Check-in kiosk
CNERGY Go! bestaat uit een Check-in kiosk. Bij elke afspraak scant de patiënt zijn hand bij de kiosk. De juiste behandelinglocatie en de eventuele vertragingen worden weergegeven op het beeldscherm van de kiosk. Het medisch personeel ontvangt in de control room een bericht dat de patiënt is gearriveerd. Dit voorkomt het onnodig checken van de wachtruimte.

3. Verificatie
Wanneer de patiënt op de behandeltafel ligt wordt de hand van de patiënt opnieuw gescand. Deze stap van kan niet worden overgeslagen, omdat de versneller pas start nadat er een positieve identificatie is. Als een patiënt de scanner om wat voor reden dan ook niet kan gebruiken, kan er een laborant of fysicus worden genomineerd om de behandeling te ontgrendelen met hun eigen unieke handpalmsignatuur (override). Deze oplossing stelt een organisatie ook in staat om onberispelijke records bij te houden voor compliance doeleinden.

Download de brochure

CNERGY Go! - Patientidentification explained

Andere Patient Identification & Monitoring producten

CNERGY Breath Hold

Lees meer