Radiologie

Home » Radiologie

UltraiQ

UltraiQ is een vijf minuten kwaliteitscontrole programma voor echografie transducers. Meerdere grootschalige onderzoeken naar de staat van transducers hebben bewezen dat tot 40% [1, 2, 3] van alle echografie transducers in klinisch gebruik defect zijn. Met gebruik van UltraiQ hadden deze defecten in een vroeg stadium gedetecteerd en verholpen kunnen worden.

Loodschorten

Stralingsbescherming is van cruciaal belang voor het werk in de radiologie en nucleaire geneeskunde. Cablon Medical biedt een compleet en toonaangevend assortiment aan loodschorten, schildklierkragen, brillen en loodhandschoenen zodat u optimaal wordt beschermd.

Persoonlijke stralingsbelasting

Wereldwijd worden ongeveer 3,6 miljard röntgenonderzoeken uitgevoerd, dit leidt tot snellere en meer accurate diagnose. Echter, klinisch personeel wordt daardoor blootgesteld aan straling dat schadelijke (lange termijn) effecten kan hebben. Het is daarom van belang om de stralingsbelasting zo laag mogelijk te houden en inzicht te hebben in de persoonlijke dosimetrie.

Stralingsdetectie en veiligheid

Naast persoonlijke stralingsbescherming biedt Cablon Medical diverse meters aan die lekstraling kunnen opsporen en straling in röntgen- en bestralingsruimten kunnen meten.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole speelt een belangrijke rol in de radiologie. De RaySafe meters voor diagnostische röntgenapparatuur helpen u om betrouwbare en nauwkeurige metingen te doen voor kwaliteitsdoeleinden en zijn eenvoudig in gebruik.

Oefenfantomen

Testen en oefenen is niet altijd mogelijk of veilig met echte patiënten. De fantomen van Kyoto Kagaku zijn een waarheidsgetrouw alternatief. De fantomen zijn voorzien van botten, organen, weefsel en aderen. Daardoor zijn ze breed inzetbaar in ziekenhuizen en bij opleidingsinstituten.

 

Testfantomen

Leeds Test Objects is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van innovatieve radiologische testfantomen voor kwaliteitscontrole. De fantomen  kunnen worden geleverd met bijbehorende software.  Door de inzet van de fantomen wordt veiligheid en beeldkwaliteit van systemen gewaarborgd.

Radiologie accessoires

Naast loodschorten, schildklierkragen en meters is er een breed assortiment aan radiologie accessoires waaronder waarschuwingstickers, keuringsstickers voor stralingsbeschermende kleding, loodletters, positionerings kussens en beenondersteuners voor patiënten.