Loodschorten / stralingsbeschermende kleding

Het belang van stralingsbeschermende kleding
Om uzelf tegen ioniserende straling te beschermen is het belangrijk om gebruik te maken van goed passende stralingsbeschermende kleding, zoals loodschorten en een schildklierkraag. Daarnaast zorgen loodhandschoenen en loodbrillen voor bescherming van de handen en ogen. Door tevens gebruik te maken van (mobiele) loodschermen tijdens uw werkzaamheden, kunnen u en uw collega’s van een optimale stralingbescherming profiteren. Cablon Medical biedt een compleet assortiment aan stralingsbeschermende kleding en loodschermen.

Vest & Skirt Wrap™

Het Vest & Skirt Wrap combineert ergonomie, comfort en bewegingsvrijheid. Een ideale combinatie voor personeel dat rondom bescherming nodig heeft en voor mensen die lange diensten werken.

Vest & Skirt Relief Wrap™

Het vest & skirt relief wrap combineert ergonomie, comfort en bewegingsvrijheid. Een ideale combinatie voor personeel dat rondom bescherming nodig heeft en voor mensen die lange diensten werken. Door de elastische riem, in zowel het vest als de rok, biedt dit model extra draagcomfort. Het model biedt extra bescherming bij de overlap aan de voorzijde van zowel de rok als het vest.

CPA Skirt & Vest Wrap™

Het CPA Skirt & Vest Wrap combineert ergonomie, comfort en bewegingsvrijheid. Een ideale combinatie voor personeel dat rondom bescherming nodig heeft en voor mensen die lange diensten werken. Dit model heeft geen overlap waardoor de bescherming overal gelijk is.

Easy-Wrap Apron™

Dit populaire model biedt rondom bescherming en heeft een verstelbare elastische riem dat de belasting op de schouders vermindert. Het Easy-Wrap loodschort is ideaal voor mensen die met doorlichting werken. Dit model biedt extra bescherming bij de overlap aan de voorzijde.

Split-Wrap™

Het Split-Wrap loodschort biedt rondom bescherming en heeft een opening aan de achterzijde en de zijkanten zodat er meer bewegingsvrijheid en luchtcirculatie ontstaat. Dit model biedt extra bescherming bij de overlap aan de voorzijde. Kan worden geleverd met verschillende loodequivalanten aan de voor- en achterzijde.

Easy-Fix™ loodschort

Het Easy-Fix™ loodschort biedt bescherming aan de voorzijde. Het te dragen gewicht kan worden verdeeld over de heupen en schouder met de klittenbandstrips. Dit zorgt voor meer draagcomfort.

3PU Apron™

Het 3PU loodschort is gemakkelijk en snel aan en uit te doen en is met name gericht op hygiëne. Ook is het door het minimalistische design licht in gewicht. Het model is daarom niet alleen geschikt voor medisch personeel, maar ook geschikt voor patiënten en dierenartsen. Het model biedt bescherming aan de voorzijde.

Frost™

Het Frost loodschort is ontwikkeld voor personeel die de hoogst mogelijke hygiëne wil . Het bestaat uit twee delen, een rok en een vest. Door het minimalistische ontwerp, zonder biezen en zakken, is het licht in gewicht en zeer gemakkelijk schoon te houden en te ontsmetten. Het model is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk voor personeel dat met name zittend werk verricht en voor personeel dat voornamelijk staand werk verricht. Voor de eerste groep is de Frost Split geschikt omdat het meer bewegingsvrijheid geeft.

Het schort biedt bescherming aan de voorzijde en reduceert het gewicht op de schouders.

Easy-Drop Apron™

Het Easy-Drop loodschort biedt bescherming aan de voorzijde en heeft verstelbare klittenbandstrips op de schouders en heupen. Hierdoor kan het schort snel en gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken, zelfs onder steriele kleding. De schouderstrips kunnen goed in lengte worden versteld voor optimaal draagcomfort.

Standard Apron™

Het Standard loodschort biedt bescherming aan de voorzijde en is voorzien van een verstelbare riem voor optimaal draagcomfort. Dit model is ook uitermate geschikt voor bezoekers omdat het gemakkelijk aan- en uit is trekken. Dit loodschort is ook verkrijgbaar in een kindermaat.

Dental Apron

De Dental Apron is een loodschort dat speciaal voor tandartspatiënten is ontworpen. Het beschermt o.a. de schildklier. Het is gemakkelijk aan en uit te doen en daarnaast gemakkelijk te reinigen.

Loodkraag

De bescherming van de halsstreek is belangrijk. Het dragen van een loodkraag scheelt qua stralingsbelasting 10% op het hele lichaam. Dit is vrij veel voor zo’n klein deel van de beschermende kleding. Het is daarom van belang dat iedereen die in aanraking komt met straling een kraag draagt. Uit hygiënisch oogpunt raden we aan om een persoonlijke loodkraag aan te schaffen.

Flexi-Keep™ ophangsysteem

Om uw loodschort zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk om deze op te hangen. Dit voorkomt kreukels en scheuren in het materiaal met minder goede bescherming tegen straling tot gevolg. Het Flexi-Keep loodschort ophangsysteem is een praktisch verrijdbaar ophangsysteem waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is naar een andere ruimte. Het biedt ruimte voor 5, 10 of 20 loodschorten en/ of rok- vest combinaties.

Easy-Keep™ ophangsysteem

Het Easy-Keep loodschort ophangsysteem kan aan de muur worden bevestigd en is daardoor geschikt voor kleine ruimten. Door de loodschorten op te hangen worden kreukels en scheuren in het materiaal voorkomen en gaat het langer mee. Het Easy-Keep loodschort ophangsysteem biedt ruimte aan 1, 3 of 6 loodshorten of rok- vestcombintaties.

Kwalitatief hoogwaardig materiaal
De stralingsbeschermende kleding van Cablon Medical is van het merk Scanflex en is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig Bi-Layer materiaal. Dit materiaal is lichtgewicht en flexibel. Onafhankelijk onderzoek laat zien dat het Bi-Layer materiaal met 0,25 mm Pb equivalent, 20% meer reductie van effectieve huid,- én geabsorbeerde dosis creëert, in vergelijking met 0,25 mm loodfolie. Vergeleken met de veelal gebruikte lead-free composieten, geeft Bi-Layer technologie zelfs 40% meer reductie.

Voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden
Het lichte materiaal biedt effectieve bescherming tegen straling en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De kleding is dan ook voorzien van CE-markering en voldoet aan de PPE-richthtlijn (persoonlijke beschermingsmiddelen, Richtlijn 89/686/EEG). Daarnaast voldoet het assortiment aan de volgende normen:

– De IEC 61331-1 standaard, van 60kV tot 120 kV
– De American Society for Testing and Materials (ASTM) F2547-06
– De Duitse DIN 6857-1 speciaal voor loodvrij en lead-
composietmaterialen

Persoonlijk advies
U kunt kiezen uit een breed assortiment modellen, maten en kleuren. Zowel de loodschorten als de rok-vest combinaties kunnen aan uw persoonlijke voorkeur worden aangepast voor optimaal draagcomfort en gebruiksgemak. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse kleuren. Onze collega’s komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies. Ook is het mogelijk om een passessie voor uw afdeling of meerdere afdelingen te organiseren. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

De voordelen op een rij:
  • Effectieve stralingsbescherming
  • Draagcomfort door licht en zeer soepel materiaal
  • Vochtregulerend
  • Gemaakt van antimicrobieel en antibacterieel materiaal (anti-MSRA)
  • Keuze uit lead, light-lead en no-lead materiaal
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Gemaakt van milieuvriendelijk materiaal
  • Ruime keuze in maten, materiaal en modellen
  • Geheel te personaliseren

Heeft u vragen? Of wil u een passessie organiseren voor uw afdeling? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Contact opnemen