Loodschorten

Stralingsbescherming is van cruciaal belang voor het werk in de radiologie en nucleaire geneeskunde.  De kleding van Scanflex bieden u optimale bescherming tegen straling. Het assortiment bestaat uit loodschorten en rok-  vestcombinaties maar ook accessoires als schildklierkragen. U kunt kiezen uit een breed assortiment aan kleuren. Zowel de loodschorten als de rok- vest combinaties kunnen desgewenst aan uw persoonlijke voorkeur worden aangepast voor optimaal draagcomfort en gebruiksgemak.

 

Hoogwaardig materiaal

De stralingsbeschermende kleding van Cablon Medical is van het merk Scanflex en is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig materiaal. Bij de ontwikkeling van de loodschorten is rekening gehouden met de wensen en voorkeuren die uit de markt zijn ontvangen.

De kleding is voorzien van een CE-markering en voldoet aan de PPE-richtlijn (persoonlijke beschermingsmiddelen, Richtlijn 89/686 / EEG).

Daarnaast voldoet het assortiment ook aan de volgende normen:

1. De IEC 61331
2. De American Society for Testing and Materials (ASTM) F2547-06
3. De Duitse DIN 6857-1 speciaal voor loodvrij en lead-composietmaterialen

Persoonlijk advies
De loodschorten worden in ons eigen atelier desgewenst op maat gemaakt en kunnen worden voorzien van een borduursel op de borstzak. Onze collega’s komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies. Ook is het mogelijk om een passessie voor uw afdeling of meerder afdelingen te organiseren. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

De voordelen op een rij:

  • Effectieve bescherming tegen straling
  • Optimale pasvorm
  • Gemaakt van licht en soepel materiaal
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Voldoen aan de veiligheidsnormen

Heeft u vragen? Of wil u een passessie organiseren voor uw afdeling? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Easy-Fix Apron™

Het Easy-Fix loodschort biedt bescherming aan de voorzijde. Het te dragen gewicht kan worden verdeeld over de heupen en schouder met de Velcro strips. Dit zorgt voor meer draagcomfort.

3PU Apron™

Het 3PU loodschort is gemakkelijk en snel aan en uit te doen en is met name gericht op hygiëne. Het model is daarom naast medisch personeel ook erg geschikt voor patiënten en dierenartsen. He model biedt bescherming aan de voorzijde.

Frost™

Het Frost loodschort is ontwikkeld voor personeel die de best mogelijke hygiëne wil. Het model heeft geen randjes en is verkrijgbaar in twee modellen namelijk voor personeel dat veel zit en personeel dat veel staat. Voor de laatste groep is de Frost Split. Het schort biedt bescherming aan de voorzijde en reduceert het gewicht op de schouders.

Easy-Drop Apron™

Het Easy-Drop loodschort biedt bescherming aan de voorzijde en heeft verstelbare Velco strips op de schouders en heupen. Hierdoor kan het schort snel en gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken. De schouderstrips kunnen goed in lengte worden versteld voor optimaal draagcomfort.

Standard Apron™

Het Standard loodschort biedt bescherming aan de voorzijde en is voorzien van een verstelbare riem voor optimaal draagcomfort. Dit model is ook uitermate geschikt voor bezoekers omdat het gemakkelijk aan en uit is trekken. Dit loodschort is ook verkrijgbaar in een kindermaat.

Dental Apron

De Dental Apron is een loodschort dat speciaal voor tandartspatiënten is ontworpen. Het beschermt o.a. de schildklier. Het is gemakkelijk aan en uit te doen en daarnaast gemakkelijk te reinigen.

Vest & Skirt Wrap™

Het Vest & Skirt Wrap combineert ergonomie, comfort en bewegingsvrijheid. Een ideale combinatie voor personeel dat rondom bescherming nodig heeft en voor mensen die lange diensten werken.

Vest & Skirt Relief Wrap™

Het vest & skirt relief wrap loodschort model combineert ergonomie, comfort en bewegingsvrijheid. Een ideale combinatie voor personeel dat rondom bescherming nodig heeft en voor mensen die lange diensten werken. Door de elastische riem in zowel het best als de rok biedt dit model extra draagcomfort. Het model biedt extra bescherming bij de overlap aan de voorzijde van zowel de rok als het vest.

CPA Skirt & Vest Wrap™

Het CPA Skirt & Vest Wrap combineert ergonomie, comfort en bewegingsvrijheid. Een ideale combinatie voor personeel dat rondom bescherming nodig heeft en voor mensen die lange diensten werken. Dit model heeft geen overlap waardoor de bescherming overal gelijk is.

Easy-Wrap Apron™

Dit populaire model biedt rondom bescherming en heeft een verstelbare elastische riem dat de belasting op de schouders verminderd. Het Easy-Wrap loodschort is ideaal voor mensen die met doorlichting werken. Dit model biedt extra bescherming bij de overlap aan de voorzijde.

Split-Wrap™

Het Split-Wrap loodschort biedt rondom bescherming en heeft een opening aan de achterzijde en de zijkanten zodat er meer bewegingsvrijheid en luchtcirculatie. Dit model biedt extra bescherming bij de overlap aan de voorzijde. Kan worden geleverd met verschillende loodequivalanten aan de voor- en achterzijde.

Loodkraag

De bescherming van de halsstreek is belangrijk. Het dragen van een loodkraag scheelt qua stralingsbelasting 10% op het hele lichaam. Dit is vrij veel voor zo’n klein deel van de beschermende kleding. Het is daarom van belang dat iedereen die in aanraking komt met straling een kraag draagt. Uit hygiënisch oogpunt raden we aan om een persoonlijke loodkraag aan te schaffen.

Flexi-Keep™ ophangsysteem

Om uw loodschort zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk om deze op te hangen. Dit voor komt kreukels en scheuren in het lood met minder goede bescherming tegen straling tot gevolg. Het Flexi-Keep loodschort ophangsysteem is een praktisch verrijdbaar ophangsysteem waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is naar een andere ruimte. Het biedt ruimte voor 5, 10 of 20 loodschorten en/ of rok- vest combinaties.

Easy-Keep™ ophangsysteem

Het Easy-Keep loodschort ophangsysteem kan aan de muur worden bevestigd en is daardoor geschikt voor kleine ruimten. Door de loodschorten op te hangen worden kreukels en scheuren in het lood voorkomen en gaat het langer mee. Het Easy-Keep loodschort ophangsysteem biedt ruimte aan 1, 3 of 6 loodshorten of rok- vestcombintaties.