Loodbrillen

Het effect van straling op het oog
Uit onderzoek is gebleken dat een hoge dosis straling op de ooglens, direct verband houdt met de ontwikkeling van cataract (staar). Daarom is in het Besluit Basis Veiligheidsnormen Stralingsbescherming, de dosislimiet voor de ooglens verlaagd van 150 naar 20 mSv per kalenderjaar.

Met een loodbril kan de dosis op de ooglens worden beperkt. Cablon Medical heeft daarom een nieuw assortiment loodbrillen beschikbaar, bestaande uit diverse moderne en sportieve monturen. Ook zijn er diverse overzetbrillen verkrijgbaar die over uw eigen bril kunnen worden gedragen. Hieronder een selectie uit het uitgebreide assortiment. De brillen zijn beschikbaar in de beschermingsgraad: 0,5 mm Pb of 0,75 mm Pb equivalent loodglas. Desgewenst kunnen ze ook speciaal voor u op sterkte worden gemaakt.

Assortiment

Lead glass Woman’s 99 Ultralite

Woman’s 99 Ultralite

Lichtgewicht kunststof loodbril, welke verkrijgbaar is in twee verschillende maten. Hierdoor is dit model geschikt voor zowel een smal, gemiddeld als een breed gezicht. Kan worden geleverd op sterkte in enkelvoudig, bifocaal en progressief.

Sterkte: -5.00 tot +3.00

Kleuren: Paars, roze, groen, fuchsia, zilver en blauw.

99 Alumilite

Mooie bril van sterk aluminium. Deze bril is geschikt voor een gemiddeld tot breed gezicht. Kan worden geleverd op sterkte in enkelvoudig, bifocaal en progressief.

Sterkte: -3.00 tot +2.50

Kleuren: zwart, kobalt blauw, goud, rood, zilver

557 Metalite

Solide bril gemaakt van metaal. Biedt door de side-shields een zeer goede bescherming. De bril is geschikt voor een gemiddeld tot breed gezicht. Kan worden geleverd op sterkte in enkelvoudig en bifocaal.

Sterkte: +6.00 tot -9.00

Kleuren: Metaal

Proguard Leader

Zeer complete bril, gemaakt van kunststof met geïntegreerde side-shields. Is voor vrijwel iedere type gezicht geschikt. Kan worden geleverd op sterkte in enkelvoudig, bifocaal en progressief.

Sterkte: -3.50 tot +3.50

Kleuren: Wit, paars, grijs, roze, groen, geel en zwart

Nike Brazen

Sterke, modieuze en comfortabele bril welke voor vrijwel ieder gezicht geschikt is. Kan worden geleverd op sterkte in enkelvoudig, bifocaal en progressief.

Sterkte: -3.50 tot +3.50

Kleuren: Mat zwart, glanzend zwart en zwart-goud

PTG-038

Veelzijdige overzetbril, waarbij het loodglas omhoog geklapt kan worden, wanneer bescherming niet meer nodig is.

Kleuren: Rood en zwart

42 Fit Over

Comfortabele overzetbril met ingebouwde side shields.

Kleuren: zwart

Kenmerken

  • Goede bescherming voor uw ogen
  • Ruime keuze aan monturen
  • Op iedere gewenste sterkte te slijpen
  • Ook te gebruiken i.c.m. uw eigen bril