Test- en oefenfantomen

Trainen of testen met echte patiënten is helaas niet altijd veilig en mogelijk. De test- en oefenfantomen van Kyoto Kagaku zijn levensechte fantomen van het menselijk lijf. De botstructuren, weefsel, organen, maten en gewichten komen helemaal overeen met de werkelijkheid. De fantomen zijn uitermate geschikt voor trainings- en opleidingsdoeleinden en voor het doen van testen bij ingebruikname van nieuwe apparatuur.

Er is een breed assortiment aan fantomen beschikbaar en de fantomen bieden in de meeste gevallen ook mogelijkheden om bijvoorbeeld tumoren e.d. aan te brengen. Hieronder treft u een selectie uit het assortiment. Mocht u een ander fantoom nodig hebben, neem dan gerust contact op.

Multifunctioneel Chest fantoom N1 “Lungman”

Het Multifunctioneel Chest fantoom N1 “Lungman” fantoom is een levensgroot anatomisch model van een menselijk torso. De binnenste componenten bevatten een mediastinum, longvaten en een abdomen gedeelte, welke gemakkelijk uitneembaar is. Dit stelt de gebruiker in staat om tumoren of andere letsels aan het fantoom toe te voegen. Een combinatie van verschillende letsels biedt een verrijking van de opleidingsmogelijkheden.

CT Torso Fantoom CTU-41

Het CT Torso Fantoom CTU-41T is een compleet fantoom met organen, anatomisch skelet en weefsel. Elk individueel orgaan heeft de Hounsfield waarde welke overeenkomt met die van het menselijk lichaam.

Whole body fantoom PBU-50

Het PBU-50 fantoom is een life-size, full body antropomorf fantoom bestaande uit een state-of-the-art synthetisch skelet (Hounsfield), longen, lever, mediastinum en de nieren ingebed in wekedelen materiaal. Beweegbare gewrichten stellen u in staat om eenvoudig de positionering van de patiënt na te bootsen.

Whole body fantoom PBU-60

Het CT whole body fantoom is een life size body antropomorf fantoom (Hounsfield) met beweegbare en afneembare gewrichten dat de positionering realistisch maakt. Het fantoom kan worden gedemonteerd in 10 delen waardoor het voor diverse trainingen en onderzoeksdoeleinden kan worden ingezet.

Pediatric whole body fantoom PBU-70

Het nieuwe Pediatric whole body fantoom PBU-70 is een model van een 4-jarig kind en heeft een lengte van 105 cm. Dit fantoom is een life-size, full body antropomorf fantoom met een state-of-the-art synthetisch skelet, longen, lever, mediastinum en nieren ingebed in weke delen.

CT abdomen fantoom PH-5

Dit unieke antropomorfe bovenbuik fantoom (Hounsfield) stelt u in staat om CT-beelden te maken die klinische beelden benaderen. De uitgebreide anatomie van de organen maakt multidimensionale beeldvorming mogelijk.