CNERGY Patiëntidentificatie Module CE goedgekeurd

Elke radiotherapie patiënt is anders, behandelingen kunnen dan ook qua dosering en locatie op het lichaam enorm variëren. Het is daarom cruciaal om elke patiënt correct te identificeren om er zo zeker van te zijn dat elke patiënt de juiste behandeling krijgt.

Cablon Medical en Radiotherapiegroep Arnhem hebben hun krachten gebundeld en samen een handpalmscanner ontwikkeld die aangesloten is op de versneller en volledig geïntegreerd is in de bestaande CNERGY workflow. Wij zijn trots te melden dat de CNERGY Patiëntidentificatie Module recent is CE goedgekeurd.

Een nieuwe en accurate manier van patiëntidentificatie

De CNERGY Patiënt Identificatie Module meet het vaatbed. Dit bloedvatpatroon is voor elk persoon uniek. Daarom is deze methode erg nauwkeurig. Zelfs nóg nauwkeuriger dan identificatie op basis van andere biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk, gezichtsherkenning of een irisscan*. Ander voordelen zijn de snelheid waarmee de scan kan worden gemaakt en de brede inzetbaarheid. Bijvoorbeeld, medicatie heeft geen effect op de handpalmscan, terwijl een vingerafdruk onder invloed van chemotherapie, tijdelijk kan verdwijnen.

De behandeling van de patiënt kan niet worden gestart zonder een positieve match tussen de te behandelen patiënt en de patiënt die op de linac is geselecteerd.

CNERGY Patiëntidentificatie: Klinisch getest en CE goedgekeurd
De handpalmscanner is uitgebreid getest door Radiotherapiegroep en Cablon Medical. Inmiddels  zijn er meer dan 2.000 patiënten geregistreerd en ruim 21.000 succesvolle verificaties uitgevoerd. Recent is het product CE gemarkeerd en daarom vanaf heden beschikbaar voor alle ziekenhuizen in Europa. Voor meer achtergrond informatie lees ook de casestudie.

Geïnteresseerd?
Ontdek de voordelen van de CNERGY  Patiëntidentificatie Module en vraag een demonstratie of een brochure aan door een email te versturen naar info@cablon.nl.

Lees ook de case-studie van Fuijisu