Hoofd en nek

Individual Head Support

De Individual Head Support zorgt voor een optimale, op de patiënt afgestemde nek- en hoofdpositionering tijdens de radiotherapiebehandeling. Het geeft maximale fixatie, stabiliteit en comfort terwijl de longitudinale, laterale en roterende bewegingen van de patiënt tot een minimum wordt beperkt.

Customizable Head Support

De Customizable Head Support is komvormig. De kom kan worden gebruikt met een aanpasbaar Accuform kussen dat op maat voor de patiënt wordt gemaakt. De unieke vorm van de kom is ontwikkeld om de patiënt juist te positioneren, elke behandeling weer. Het geeft de patiënt extra ondersteuning in de nek waardoor er minder kan worden bewogen.

Nieuw! TOTIM Patient cushions

Het revolutionaire TOTIM kussen is geschikt voor positionering en en immobilisatie van patiënten tijdens de voorbereiding en de daadwerkelijke bestraling. Het product is verkrijgbaar in verschillende maten voor alle lichaamsdelen. Het het kussen vormt zich naar de patiënt en maakt reproduceerbaarheid van de positie gemakkelijk. TOTIM is een volledig gesloten kussen bedekt met microfiber polyester. Het kussen vormt en vormt zich rond de patiënt na activering van de interne componenten. Het behoudt zijn gevormde vorm tijdens alle sessies van radiotherapiebehandeling.

Customizable Head Support met Accuform

De Customizable Head Support met accuform is ideaal voor zeer nauwkeurige hoofd- en nekbehandelingen waar comfort, stabiliteit en nauwkeurigheid qua herpositionering essentieel zijn.

Nieuw! Solstat Immobilization System

Het Solstat immobilization system is een nieuw innovatief product dat zorgt voor meer comfort voor de patiënt en meer rigiditeit bij de behandeling van hoofd en nek.
Het systeem bestaat uit een stijve hoofdsteun, een aanpasbaar kussen en een thermoplastisch masker dat zo is ontworpen dat het veilig en eenvoudig te bevestigen is. Deze componenten samen creëren een zeer aanpasbare en comfortabele set-up voor nauwkeurigere hoofd- en nekbehandelingen. Daarsnaast is Solstat MR-compatibel.

Extended Head Stop Headrests

The Extended Head Stop Headrests helpt patiënten om bij elke behandeling dezelfde houding aan te nemen. Dit wordt gedaan door het verschaffen van een craniale blokkade als oriëntatie voor de plek waar het hoofd moet worden gepositioneerd.

Posifix ® Supine Headrests

Posifix hoofdsteunen zijn gemaakt van polyethyleen schuim met lage dichtheid.
(van links naar rechts)
Kussen 1: natuurlijke positie met verplaatsing naar boven (301001)
Kussen 2: extra gestrekt (301004BLK)
Kussen 3: enigszins gestrekt (301003BLK)
Kussen 4: kin omlaag naar borst toe (301005BLK)
Kussen 5: natuurlijke positie (301002BLK)
Ze zijn compatibel met alle Posifix® en Posirest™ baseplates, C-Qual™ mammaplank


Posifix ® Contoured Headrests

De Posifix Contoured Headrests hebben dezelfde vorm als de standaard Posifix Supine Headrests en zijn voorzien van gekleurde onderzijden zodat de diverse maten gemakkelijk zijn te herkennen. Ze zijn alleen breder en hoger en omsluiten de achterkant van het hoofd daarom volledig. Dit ontwerp is bedoeld om minder laterale, longitudinale en roterende beweging tijdens de opstelling en behandeling te verminderen.
(van links naar rechts)
Gele onderkant – natuurlijke positie
Witte onderkant – extra gestrekt
Oranje onderkant – kin omlaag naar borst toe
Ze zijn compatibel met Posifix®, Posirest™, Baseplates and the C-Qual™ Breastboard en met de Variable Axis Baseplate. Daarnaast zijn ook compatibel met Type-S™ baseplates en Wing Boards™ met de Posi-S adapter (301029).