Couchtops

Universal couchtop™ Long Extension

De Universal Couchtop Long Extension (UCT LE) is ontworpen om radiotherapiebehandelingen efficiënter te kunnen uitvoeren. Het product is uitermate geschikt voor VMAT, IGRT en stereotactische radiotherapiebehandelingen. Het tafelblad zorgt voor betere dosisverdeling rond het doelgebied en absorbeert een minimale hoeveelheid straling omdat er geen rails en balken in het tafelblad aanwezig zijn. Tevens is dit product geschikt voor lineaire versnellers, CT en IBA protonenversnellers. Hierdoor is er een uniforme werkwijze mogelijk over de gehele afdeling. Door inzet van de UCT tijdens de gehele radiotherapiebehandeling wordt de kans op indexeringsfouten voorkomen. Bovendien zijn er acht inschuifbare tafelextensies beschikbaar waardoor er geen overlays noodzakelijk zijn. Door de vorm van de tafel is er een directe integratie nodig met de CIVCO producten zoals de CIVCOs ONEBridge, Body Pro-Lok Bridges en accessoires voor SBRT immobilisatie.

Universal couchtop™ 1 piece

The Universal Couchtop 1 Piece biedt vele voordelen voor VMAT, IGRT en stereotactische radiotherapiebehandelingen. Het tafelblad zorgt voor een goede dosisverdeling rond het doelgebied en absorbeert een minimale hoeveelheid straling omdat er geen rails en balken in aanwezig zijn.
Het product is geschikt voor lineaire versnellers en CT scanners. Door inzet van de UCT tijdens de gehele radiotherapiebehandeling wordt de kans op indexeringsfouten voorkomen.

Lok-Bars™

CIVCO heeft voor elk type couchtop een passende Lok-Bar om daar de positioneringsproducten voor de patiënt aan te bevestigen. Elke Lok-Bar heeft twee pinnen die in openingen passen van de positionerings- en fixatieproducten van CIVCO.
Het indexeren van de positionerings- en fixatieproducten bij dezelfde indexeringsstreepjes, zorgt ervoor dat het product bij elke behandeling op dezelfde plek op tafel ligt. De indexering van het hulpmiddel op het tafelblad stelt laboranten in staat om de patiënt direct juist te positioneren. Resultaat: verhoogde doelnauwkeurigheid en kortere setup tijd voor de patiënt.


CT Overlays

Carbon fiber one piece overlays kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan de CT-tafel, waardoor deze overeenstemt met de behandeltafel op de lineaire versneller. De overlay heeft een indexering van 14 cm t.o.v. de 7 cm indexering die gebruikelijk is op de UCT.