Realtime dosimeter

Wereldwijd worden ongeveer 3,6 miljard röntgenonderzoeken uitgevoerd. Dit leidt tot snellere en meer accurate diagnose. Echter, klinisch personeel en patiënten worden daardoor blootgesteld aan straling dat schadelijke (lange termijn) effecten kan hebben. Het is daarom van belang om de stralingsbelasting voor zowel medisch personeel als patiënten zo laag mogelijk te houden en inzicht te hebben in de realtime stralingsbelasting. De Raysafe I3  realtime dosimeter geeft u dit inzicht.

 

Geïnteresseerd in de RaySafe i3?

Raysafe I3 - Realtime dosimeter

RaySafe i3: Real-time dosimeter
Op röntgenafdelingen werkt het personeel volgens het ALARA-principe: “As Low As Reasonably Achievable”, economic and social factors taken into account’. Met andere woorden: zo weinig mogelijk straling gebruiken als redelijkerwijze mogelijk is, waarbij rekening wordt gehouden met economische en sociale omstandigheden. Door de hectiek op de werkvloer worden de veiligheidsmaatregelen niet altijd volledig nageleefd. Dit kan leiden tot een hogere stralingsbelasting dan noodzakelijk.

Het bouwen van een veilige stralingscultuur begint met het geven van real-time inzicht in de persoonlijke stralingsbelasting. De RaySafe I3 geeft real-time inzicht in de persoonlijke dosimetrie waardoor er direct maatregelen genomen kunnen worden.

Raysafe I3 realtime dosimeter

Hoe werkt het?
De RaySafe i3 is erg gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk te installeren en is voorzien van een touchscreen dat eenvoudig is te bedienen. Personeel draagt een badge en kan de werkzaamheden voortzetten zonder onderbreking. De stralingsgegevens worden 5 jaar bewaard. Er is geen jaarlijkse kalibratie of onderhoud nodig. Het systeem is ontworpen voor intensief gebruik.

Display
Plaats de RaySafe i3 real-time display  in de onderzoekskamer.

  • De display toont real-time dosisgegevens van alle dosismeters binnen bereik.
  • De kleurindicatie (rood, geel, groen) geeft u inzicht in de huidige stralingsbelasting en de mogelijkheid om direct maatregelen te nemen.
  • De geaccumuleerde dosis per individuele gebruiker wordt achter de gekleurde staven weergegeven.
Raysafe I3 -realtime dosimeter

Weergave functies
Door te tikken op uw naam op het touchscreen krijgt meer gedetailleerde informatie over de persoonlijke stralingshistorie.

  • Een dosis dashboard met totale dosis geschiedenis
  • De jaarlijkse persoonlijke dosis met een vergelijking met de jaarlijkse
    grenswaarde

 

 

Raysafe realtime dosimeter

i3 realtime dosimeter
De actieve dosismeter meet en registreert elke seconde straling. De gegevens worden draadloos overgedragen aan de realtime display. Het is onderhoudsvrij, gemakkelijk te dragen en kan worden gepersonaliseerd met kleuren en namen.

i3 dosis viewer
De RaySafe i3 dosis viewer software wordt gebruikt voor het beheren van dosimeters en geeft inzicht in de stralingsbelasting. De dosimeter moet daarvoor in de houder worden geplaatst en met een USB kabel met de computer worden verbonden. De software stelt u in staat om o.a. de geschiedenis te bekijken, namen te veranderen en de geschiedenis te verwijderen.

i3 dosis Manager
De RaySafe i3 dosis manager is geavanceerde software voor het analyseren, rapporteren en archiveren van de persoonlijke stralingsbelasting. Het is een aanvulling op de i3 dosis viewer. De i2 dosis manager kan informatie van meerdere real-time displays ophalen via het ziekenhuisnetwerk of USB-opslag.

NB De badges voor de I2 kunnen nog steeds worden geleverd.

Meer informatie? Download de brochure:

icoon PDF Brochure I3

Geïnteresseerd in de RaySafe i3?

Neem contact met ons op.

Aanhef*

De heerMevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Ziekenhuis/Bedrijf

Functie

E-mailadres*

Vraag/opmerking*

* = Verplicht veld