Hagaziekenhuis – studie met CIVCO Solstice SRT

De afdeling radiotherapie van het Hagaziekenhuis en Cablon Medical hebben een studie opgezet voor het testen en implementeren van de CIVCO Solstice (SRT). Het Solstice-systeem is een toonaangevende innovatie en verbetering van niet-invasieve behandeling van hersentumoren. Met submillimeter-nauwkeurigheid biedt het systeem unieke corrigerende mogelijkheden en flexibiliteit bij het positioneren. Het systeem bestaat uit een carbonfiber hoofdsteun, een aanpasbaar kussen en een speciaal ontworpen thermoplastic masker ontworpen. Deze componenten samen creëren een zeer aanpasbaar en comfortabel hoofd en nek immobilisatiesysteem voor een precieze behandeling om de patiëntresultaten te verbeteren. Hieronder de eerste zeer positieve resultaten vanuit het oogpunt van de  klinisch fysicus en laborant. Meer resultaten zullen worden gepresenteerd tijdens de Estro 2020 in Wenen.

Klinische fysicus – “We zijn erg tevreden over dit product. De wedstrijdgegevens van CBCT’s gemaakt voor en na de behandeling duiden op een hoge nauwkeurigheid en stabiliteit. De pitch correction functionality geeft ons extra geruststelling in de positioneringsnauwkeurigheid van de patiënt, vooral bij de behandeling van meerdere metastasen met behulp van één isocenter.

Laborant- “Het Solstice-systeem is zeer stabiel en stevig. Het geeft ons vertrouwen in de nauwkeurigheid van de opstelling van de patiënt tijdens de behandeling. Bovendien is het gemakkelijk aan te brengen en patiëntvriendelijk”.

Cablon Medical bedankt de radiotherapie-afdeling van het Haga-ziekenhuis bedanken voor hun medewerking aan deze studie.