Cablon Medical behaalt met succes EU Quality Management System Certificate (MDR) èn Medical Device Single Audit Program (MDSAP) certificering

Leusden (NL) 27 juni 2024 – Cablon Medical heeft recentelijk met succes het (EU) MDR 2017/745 certificaat voor haar medische hulpmiddelen én de Medical Device Single Audit Program (MDSAP) certificering behaald. Deze belangrijke mijlpalen onderstrepen de voortdurende toewijding van Cablon Medical aan kwaliteit en naleving van wereldwijde regelgeving in de medische sector.

De MDR-certificering bevestigt de capaciteit van Cablon Medical om te voldoen aan de strenge Europese normen voor medische hulpmiddelen. Deze prestatie benadrukt onze inzet voor het leveren van producten die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen, terwijl het ook onze betrokkenheid bij de gezondheid en het welzijn van onze patiënten betoont. Bovendien maakt deze MDR Certificering het mogelijk, voor Cablon Medical, om te kunnen blijven streven naar innovatieve oplossingen.

Daarnaast onderstreept de MDSAP-certificering onze toewijding aan wereldwijde kwaliteitsstandaarden. Door dit certificaat te behalen, bevestigt Cablon Medical haar vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van verschillende internationale regelgevende instanties, wat ons in staat stelt om wereldwijd hoogwaardige medische apparaten aan te bieden.

“We zijn enorm trots op het behalen van beide certificeringen”, aldus Eric Ermstrang, Managing Director bij Cablon Medical. “Dit is de erkenning van ons voortdurende streven naar excellentie en commitment voor de hoogste normen van kwaliteit, veiligheid en continuïteit van levering van onze producten in de medische sector.”

Over Cablon Medical

Cablon Medical is producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en medische verbruiksartikelen. Daarnaast ontwikkelen en leveren wij software en hardware voor radiotherapeutische behandelingen en radiologische beelden. Wij richten ons hierbij primair op ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en overige medische centra, zowel nationaal als internationaal.

Onze missie

In alles wat we doen stellen we de mens centraal en leveren we een wezenlijke bijdrage aan de ‘quality of life’ voor patiënten, de ‘quality of work’ voor zorgprofessionals en een gevoel van trots bij onze medewerkers.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://cablon.nl/nl/kwaliteit/

Cablon Medical, ‘Creating Great Healthcare Solutions, Together’